V jednoduchosti tkví krása a v kuchyni to platí zrovna tak

Abyste naplnili podstatu kuchyňských trendů nejen z poslední doby, není třeba chodit někam daleko a ani nic přehánět. Stačí dbát na jednoduchý vzhled, jež obohatíme všedními praktickými doplňky, a jemné barevné sladění se nám postará o příjemnou atmosféru, po níž toužíme.  

Ačkoliv minimalistický styl se podle svého názvu spíše zaměřuje na minimální počet doplňků, v případě kuchyně to musíme brát trochu s nadhledem. Jsou věci, bez nichž se zejména v této místnosti neobejdeme a které je dobré mít vždy po ruce. Nicméně až na základní doplňky pro všední využití bychom to s výbavou neměli přehánět a díky tomu je jejich správný výběr o to důležitější. Moderní vzhled kuchyně by pak měl být v příjemném barevném kontrastu se svým okolím, což platí i o podlaze, kterou má každý interiér jinou. 

Pokud vám to stále není jasné, hlavní inspirací nám může být japonské pojetí interiéru, pro nějž je charakteristické efektivní využití prostoru s nádechem přírodních materiálů. Evropská kultura sice tento půvabný styl povýšila na další level, ale ani tak nepřišel o své nezaměnitelné kouzlo. Prim zde hrají lehce nadčasové, hladké typy povrchů, jež kombinují jak lesklé, tak matné plochy atraktivního propojení všedních doplňků. Podstatou však stále zůstává dostatek místa, na němž si zákládáme a který dodává místnosti volný nádech svěží atmosféry. 

Image result for minimalist kitchen

A svěže se můžete cítit i vy, pokud poznáte to pravé kouzlo moderní minimalistické kuchyně. Celá místnost může být již dnes řízena elektronicky, přičemž veškeré přebytečné věci vždy najdou svůj patřičný šuplík. Zvolenou sestavu pak lze ještě navíc ozvláštnit jemným osvětlením, u kterého si sami můžeme zvolit barvu třeba podle naší současné nálady. Výhodou může být i mírně noční osvětlení, jež nám bude svítit na cestu při našich nočních toulkách. 

S některými kuchyňskými sestavami se můžete setkat i osobně. Například kuchyně Artesio se budou líbit většině příznivců inovací a trendů současné doby. V návaznosti na předchozí uvedené údaje jsou zde stěny, nábytek i podlaha kombinovány prakticky v jednom segmentu, který je příjemný už jen na první pohled. 

Další z nejnovějších typů na podobném základu je kuchyňská sestava zvaná Flux. Ta upoutá především svým lesklým povrchem, vedle něhož doslova vynikají ostatní nerezové prvky. Velice specifické jsou tzv. lehce zakulacené tvary skříněk, avšak ne u všech souprav jsou podmínkou. Vše záleží na individuálních potřebách zákazníka. 

Image result for minimalist kitchen

Klíčovými slovy minimalistického stylu moderní kuchyně tedy jsou praktičnost, půvab a poslední móda. V tom všem najdeme ideální uspořádání veškerých prvků v ladném barevném kontrastu, kde zbytečně nic nepřeháníme. Dominantní prvek celé místnosti tvoří sama kuchyňská linka, která se stane neochvějnou pracovní plochou na dlouhá léta dopředu. Kuchynští pomocníci jsou ukryty v uzaviratelných prostorách, k nimž vždy vede lehká cesta a kam se po použití hravě vrátí, neboť všeobecně platí, že pokud se v kuchyni udržuje pořádek, nic pak nenarušuje její čistý vzhled. 

Tip na závěr: Pokud hledáte další inspiraci pro vaši novou kuchyni, podívejte se na fotogalerii kuchyní Gorenje. Najdete zde různá provedení kuchyní v různých stylech - od moderní, přes retro až po anglický či provence styl. Snadno si tak ujasníte, která bude pro vás ta pravá.  

Speciály

Aktuality