Tři zásadní kroky ke kouzelné předsíni

I předsíň je neodmyslitelnou součástí každého domu nebo bytu a jako taková si také alespoň zčásti žádá naši pozornost. Častým problémem však bývá, že v ní není dostatek světla či místa, ovšem nejedná se o nic těžkého, co by se v několika jednoduchých krocích nedalo vyřešit. 

Sklem proti tmě
Zdali jsme se právě nastěhovali do nového bytu, pak jsme se patrně setkali se situací, při níž nebyla naše předsíň obdarována dostatečným množstvím světla. Ačkoliv si snad většina z nás na tento problém pořídí dostatečně silné umělé osvětlení, existuje i atraktivnější způsob, díky kterému můžeme skloubit půvabné osvětlení s kouzelnou atmosférou.

Praktickým řešením jsou skleněné doplňky, jichž na trhu máme přímo nespočitatelné množství. Příjemnou inspirací by mohlo být veliké zrcadlo s nějakým vnitřním motivem, neboť jak je známo, v moderní době nehraje prim pouze klasické sklo, ale také jeho design. Na dnešním trhu najdeme mléčná, tónovaná i pískovaná zrcadla. Neméně zajímavým řešením jsou celoskleněné dveře. Pro úchvatnou hru se světlem se stačí soustředit na správný vnitřní motiv. 

Šatník v předsíni
Jestli není interiér dostatečně prostorný a vaše možnosti v ložnici vám to nedovolí, pak není nic lepšího, než si ze vstupní chodby zároveň udělat i šatnu. Hra se světlem tím pádem bude o něco příjemnější, protože si na ní dáte víc záležet. V poslední době se těší největší oblibě tzv. vestavěné skříně s posuvnými dveřmi, které nejenomže šetří místo, ale zároveň dobře vypadají.

Šatník v předsíni často napoví o vytříbeném vkusu majitele, kvůli čemuž bychom jejich samotný výběr neměli podcenit. Neméně důležitá je také barva. Pro velké skříně jsou lepší tmavší nebo tlumené odstíny. Zbytek atmosféry doladí jak světla, tak i již zmíněné skleněné doplňky.  

Posuvné dveře
Chodba bývá vstupní místností, na níž se z hlediska architektury tak moc nehledí. Svůj účel jaksi plní, ovšem pokud bychom si z bytu chtěli udělat poklidné dekorační místečko, kde se nám bude dobře rozjímat, bude právě tato místnost nejtěžší. Posuvné dveře jsou skvělým řešením pro ty z nás, co disponujeme úzkou chodbou. Jedná se o to nejlepší řešení, jak získat trochu místa pro volný pohyb navíc, a to pak využít například k pěknému zrcadlu s poličkou, jež umístíme hned vedle posuvných dveří. 

Asi nám dáte za pravdu, když řekneme, že nejhorší je, pokud je naše předsíň úzká a ještě do ní neproniká žádné světlo. O to víc nás potěší, pokud tento prostor můžeme něčím oživit. Světlo se dá rozdělit na dva druhy - to pro noční, a to pro denní svícení. Díky tomu si můžeme navolit vlastní intenzitu svícení a volné místo obdařit trochou umělé zeleně. 

Speciály

Aktuality