Pravé královny koupelen. Jaké květiny zaujmou nejvíce?

Jednoduchost, elegance a dobrá symbióza s okolím. To jsou základní rysy, jakými se řídíme při výběru květin do naší koupelny. Které rostliny zde však dominují?

Začneme-li jako vždy od té nejjednodušší volby, nejméně náročné na údržbu bývají Phalaenopsis neboli můrovce. Jejich ladnost potěší nejenom naši hygienickou místnost, ale také kuchyň nebo obývací pokoj, přičemž nás, ať už je umístíme kamkoliv, stále zaujmou tím úchvatným dojmem. Krásné je i jejich slazení s okolím, což je účel, o který nám jde v interiéru kolikrát nejvíce.

Pokud bychom chtěli tuto možnost rozšířit, mezi další nenáročné rostliny patří Aechmea, guzmánie nebo vríesa.

Za samotnou královnu rostli by se dle českých odborníků dala označit orchidej. Nabízí se nám spousta druhů, a to počínaje od lučních a končíce až po horské. Mezi námi nejznámější se považuje tatranský střevíčník pantoflíček, jehož univerzálnost ověnčí každou koupelnu.

Někteří z nás by možná rádi uvítali něco trochu více tropického, což jsou mimo jiné také orchideje, u nichž se hovoří, že jim pobyt ve vlhkém prostředí vyhovuje. Máte-li v plánu jít do něčeho takového, doporučujeme oranžové nebo narůžovělé zbarvení.

Mezi často pokládané otázky patří, jaký typ rostliny si vybrat, neprojde-li nám dovnitř téměř žádné světlo. Většině z námi uvedených druhů to nevadí, avšak máme-li si tento výběr ještě rozšířit, můžeme uvést například horskou palmu, ledviník nebo dračinec.

Speciály

Aktuality