Posuvné dveře vyřeší potíže velké místnosti, efektivně pomohou a stylově ohromí i vás

Každý interiér nám nabízí své krásy i svá úskalí a pokud bydlíte zejména v novém bytě, můžete se setkat s tím, že na vás v klasické 2+1 čeká jedna velká místnost, jež by se za normální okolností dala uplatnit k více účelům. Jak tedy na to?

Jako všude jinde, tak i zde nám stačí zapojit trocha fantazie, avšak na co bychom měli dát největší pozor, jest to, aby na nás nový prostor nepůsobil negativně. Může se stát, že pokud zvolíte špatný kus oddělovacího nábytku, v nově vytvořené místnosti se budete cítit poněkud utlačovaně.

A takto se nechce cítit nikdo z nás, proto musíme dbát na doplňky, jež působí nadčasové a jež na nás také dýchají svěžím dojmem. Řeč je zejména o správně zvolené skříni, jíž chybí zadní deska. Právě tímto typem si v interiéru vytvoříme iluzi několika místností.

Nejladnější jsou dřevěné příčky, na nichž se ocitnou zelené květy rostlin. Jde o to, že dřevo je unikátní materiál, který lze dobře zkombinovat téměř s čímkoliv, co se zrovna nachází v našem okolí. Světlejší odstíny pak dobře přijmou i květiny, které náš prostor nejenom ozvláštní, ale také oživí.

Aniž bychom si sami museli sahat hluboko do kapsy, můžeme si podobnou konstrukci doma vytvořit sami, a to třeba z dílů nábytku, jenž už nepotřebujeme. Nemusí se vždy nutně jednat jenom o dřevo, neboť nám bohatý trh možností nabízí i průhledné plasty nebo mléčné sklo.

Co se však nedoporučuje, pokud si tímto způsobem nechcete vytvořit útulné místo pro spánek, je oddělování prostoru paravány nebo závěsy. Hlavním údělem těchto prvků je vyhradit si intimní zónu, což není zrovna tou věcí, která by se dala využít ve všech místnostech. 

Speciály

Aktuality