Chytré designové lampy ozvláštní každou místnost. Jaký typ bude sedět vám?

Pokud si myslíte, že dnes už běžné lampy nejsou natolik součástí interiéru, pak jste na omylu. Každá místnost je svým způsobem specifická a každá bude dýchat novým nádechem, pokud ji ozvláštníte patřičnou lampou.

Nevýhodou centrálního světla je, že někdy až moc rozzáří celý prostor. Pokud se vám nechce investovat do zbytečně drahých lustrů a svítidel s nastavitelným jasem, pak se můžete nechat inspirovat širokou nabídkou tradičních lamp.

Kromě designu, jenž se dokáže přizpůsobit každému typu místnosti, váš dozajista zaujmou i funkce. Těch zpravidla bývá o něco více než u běžných stropních svítidel a řadit mezi ně můžeme například propojení s mobilním zařízením nebo volbu barevných odstínů.

Zdali byste sháněli něco do ložnice, kde jsou tlumená světla vítána, můžete se nechat inspirovat maďarskými svítidly, jako je značka Rabalux, nebo vyššími stojatými světly, jako je značka Eglo. S ani jednou neuděláte chybu.

Téže volba je prospěšná i do jakékoliv jiné místnosti, a to z toho důvodu, že nás doprovází volba nastavitelnosti volby jasu. A pokud by pro vás záře z daného zdroje byla nedostačující, můžete vždy sáhnout po ověřeném centrálním světle. Přesto většina lidí v dnešní době preferuje spíše doplňující svícení.

Koukneme-li se na interiérové trendy, v obývacím pokoji často dobře vynikají produkty Globo nebo Philips, přičemž ještě před nimi se právě drží již jednou zmiňovaný Rabalux. Zdali bychom sháněli lampičky do dětského pokoje, můžeme zkusit třeba světlo Argus Light nebo značku Kanlux.

Speciály

Aktuality