Barové židle - krása, kterou stojí za to si vyzkoušet

Doposud jsme si možná mysleli, že se barové židle hodí pouze do baru, avšak s vývojem moderní doby přešel tento vkusný doplněk také do kuchyňských trendů.

Aniž bychom museli chodit daleko, tak víme, že v kuchyních stále častěji nalézáme barové pulty, jejichž přínos dokáže naplnit hned několik účelů naráz. Mezi ty nejčastější patří odpočinek během přípravy jídla či prosté posezení během konverzace s přáteli.

Barové židle se díky svému jedinečnému designu staly vhodným doplňkem, jenž skvěle spojuje estetické i efektivní prvky. Jelikož se jedná o sedací nábytek, můžeme si být jisti, že bude vyhovovat našim potřebám i co se týká pohodlí, neboť jde ruku v ruce s moderní dobou.

Kromě skvělých výplní s automatickým tvarováním nám současný trh nabízí širokou barevnou škálu, s jejíž pomocí si domů koupíme přesně ten kousek, který bude ladit jeho novému okolí. Největší oblibě se však těší tradiční černá barva, jež se dobře adaptuje téměř se vším.

Co se pravidel sezení týče, stačí se držet jednoduchého hesla. Máme-li barovou židli o klasické velikosti 75 cm, pak bychom ji měli přiřadit k pultu, který sahá do výšky 110 cm. Případné rozdíly se dají minimalizovat snížením hustoty výplně sedáku, ovšem jen na úkor našeho pohodlí. Vyplatí se tedy předem dvakrát měřit, než hned kupovat.

Barové židle do domácnosti přináší ten správný estetický nádech, který nám dává možnost experimentovat. Můžeme se totiž spoléhat jak na krásný přírodní půvab ve formě dřevěného materiálu, tak i na chromované konstrukce. Vše záleží jen na nás.

Speciály

Aktuality