Shrnovací dveře vyřeší vaše potíže s nedostatkem prostoru

Zdali bydlíte v menším interiéru, kde se hodí každý kousek volného místa, pak vám nabízíme tip, který pro vás může být jako dělaný. Shrnovací dveře jsou moderní, nadčasové, levné a navíc dokonale splní svou funkci.

Ze všeho nejdůležitější je hned na úvod zmínit, že na rozdíl od posuvných dveří, jejichž využití rovněž najde v menší místnosti své uplatnění, není potřeba žádné složité instalace. Shrnovací dveře se podobně jako ty klasické usadí do stávajících zárubní, což ulehčí práci mnohým z nás.

Co se materiálu týče, dnešní doba zaručuje několik možností, přičemž u každé z nich se počítá s dlouhodobým využitím. Ať už dáte tedy přednost čemukoliv (plastu, dřevu, kožence), pokaždé se můžete spolehnout na originální dlouhotrvající vzhled.

Jediná nevýhoda vyplývá ze soukromí. Pakliže toužíte po intimní chvilce a tyto dveře si dáte do ložnice, málokdy u nich máme i pevný zámek. Samozřejmě, že se k tomuto „nedostatku“ dá najít jisté řešení, ovšem znamenalo by to další montáž navíc.

Pokud nám jde jen o čistě estetický doplněk, jehož bychom využili například v zúžené chodbě, kde je potřeba každého centimetru, bohatě si postačíme s klasickou magnetickou klikou nebo případně magnetickým zámkem.

Zdali byste chtěli jít s davem, doporučujeme si vybrat plastové shrnovací dveře. Jejich prodej je na současném trhu nejoblíbenější a navíc ani jejich údržba není složitá. Mezi další výhody patří snadné ovládání a stálá podoba, takže se po shrnutí nevrací (nestahují) zpátky.

Příznivci dřeva jakožto přírodního materiálu jistě ocení pak dveře dřevěné, avšak jejich cena společně s kvalitou stoupá. Kdybyste hledali levnější alternativy, můžete jako designový doplněk použít nějakou imitaci, která i tak bude dýchat svěží atmosférou.

Speciály

Aktuality