Pomalu nastává čas, kdy bychom se měli poohlédnout po peřině na zimu

Podzim je již v plném proudu a zima nám pomalu na dveře, což je i znamením zejména pro ty zimomřivější z nás, aby se na tento moment připravili. Tím nejlepším řešením je správná volba vhodné peřiny, která nás má každou noc zahřívat a pod níž se budeme cítit příjemně.

Není žádnou náhodou, že slovo peřina je odvozeno ze slova „peří“, což je vlastně materiál, z něhož byly vyráběny první přikrývky, než se dostavily na trh i další produkční verze. Ty nás odkazují na několik nových prvků, jimž dominují zejména umělá vlákna, avšak lidé se často rádi vrací k ověřené klasice.

A ta ověřená klasika nás také vždy příjemně zahřeje. Zdali si nepotrpíme na přílišné horko, které by nás i v zimním období nutilo se zbytečně „odkopávat“, zaměříme se na hustotu peří v naší přikrývce. Co se kvality týče, tu nám pak zaručuje stoprocentní prachové peří. Na deky s touto výplní by si měli dávat pozor hlavně alergici, jinak se rozhodně nejedná o krok vedle.

Kdo rád chodí s dobou, pro toho tu je nová podoba z dutých vláken, jež si pravidelně v časových úsecích dochází nějakou úpravou. Tou nejcitelnější je asi samotná hmotnost, jelikož dutá vlákna jsou velice jemná a lehká. Pokud k tomu připočteme i dobrou cenu s odolností vůči slehnutí a pozitivními ohlasy pro alergiky, máme tu dobrou alternativu do dlouhých zimních nocí.

Ve třetí řadě nás v zimě mohou doprovázet ještě peřiny z ovčí vlny, u nichž je všeobecně dobře znám jejich kouzelný účinek. Přikrývky s touto výplní mají vysokou hřejivost, avšak bohužel se velmi těžko udržují (v porovnání s ostatními druhy) a navíc jsou i poměrně drahé. Podíváme-li se na to ale z té druhé stránky, máme tu peřinu, jež dobře působí na naši pokožku a jež je příjemná na dotek.

Speciály

Aktuality