Pěstovat zeleninu můžete už i doma, a to prostřednictvím univerzálního japonského vynálezu

Bydlíte v bytě, ale občas máte pokušení vypěstovat si vlastní zeleninku, kterou byste použili k obloze nějakého vámi ukuchtěného pokrmu? Pak vás třeba oslní zpráva, že dnes je už všechno možné, máte-li k tomu ty správné prostředky.

V našem případě je řeč o tzv. univerzálním vynálezu, který k nám doputoval až z dalekého Japonska. Jeho jméno je FOOP, což spojuje anglické názvy jídla (food) a lidí (people).

Kdybychom tato slova měli převést do českého významu, vznikne nám něco ve spojení „kuchyňská zahrádka“, která je geniální pro pěstování zeleniny téměř všeho druhu, převážně však salátu.

Všechno je podmíněno schopnosti, jakými tato zahrádka disponuje. Jedná se o velmi pečlivě propracovaný box, co vás prostřednictvím chytré aplikace informuje o tom, jak se zasazený plod vyvíjí a kdy je možné jej začít konzumovat.

Tento moderní zahradní kuchař nám vysílá vždy důležité informace podle toho, co se zrovna rozhodneme pěstovat. Dané zprávy nás upozorní třeba na nevhodnou vlhkost vzduchu nebo až přílišné osvětlení.

Celé zařízení FOOP váží přibližně 8 kg. Jeho obsah činí LED světla, CO2 senzory a malá pumpička pro pravidelný přísun čerstvého vzduchu. Vnějšek je naopak pohledný pro to, abychom jej mohli umístit nejenom do kuchyně, i když zrovna k této místnosti se nejvíce hodí.

Speciály

Aktuality