Obývací pokoj je srdcem interiéru. Jaký design mu hraje prim?

Obývací pokoj je srdcem celého interiéru a také jednou z nejdůležitějších místností v době. Jedná se o společenský prostor, kde budete vítat své návštěvy a kde si s rodinou rádi vychutnáte nějaký dobrý film. Aby toto vše probíhalo hladce, mělo by k tomu být přizpůsobeno i okolí. Stylově sladěné doplňky vám zajistí, že proměníte jindy nudný prostor na společensky zajímavou místnost. 

Stejně jako obývací pokoj je srdcem interiéru, tak i sedací souprava je srdcem obývacího prostoru. Zdali zrovna rekonstruujeme, nebo se stěhujeme do nového, výběrem správné sedací soupravy by měl začínat každý náš první krok. Samotný design už je jenom otázkou individuálního vkusu, ovšem osobitý výběr je natolik důležitý, neboť je od něj odvíjen každý další krok. Ve světě moderního bydlení se lidé čím dál více soustředí na pohovky tmavších odstínů, na nichž si tělo může příjemně odpočinout (kvalita pohodlí by měla stát lehce v popředí před designem). I z tohoto důvodu doporučujeme si veškeré soupravy předem vyzkoušet, než si je nastěhujete k sobě domů. Světlou výjimkou nejsou ani rohové sedací soupravy, k nimž je lepší mít přizpůsoben typ místnosti, než se pokoušet většinu věcí náhle změnit. Kolikrát totiž příjemná pohovka se zádovými a područkovými polštáři nejenže vypadá lépe, ale navíc se na ní člověk více uvolní. 

V nepatrném pozadí stojí obývací stěna, jenž je ověnčena doplňky, které si my sami vybereme. Ovšem než se pustíme do samotného výběru, měli bychom si uvědomit, že v dnešní době je také velice populární minimalismus. V tomto stylu je obytný prostor více vzdušnější, nabývá opticky větších rozměrů a zároveň dobře vypadá. Proto není od věci si chvilku sednout, poradit se například s bytovým designerem a nechat si navrhnout jednoduchou uměleckou stěnu. Vše je opět odvozeno od výběru sedačky, neboť právě s ní by tato stěna měla být dobře barevně sladitelná. A jelikož v interiéru vládnou převážně barvy tmavších odstínů, neměl by být problém inspirovat se umělými kamennými obklady nebo tapetami v podobném stylu. O tomto tématu, jak by v našem domě působily třeba obkladové pásky, jsme psali již zde

Aby náše práce byla úplná, je potřeba se také zaměřit na vhodnou volbu konferenčních stolků. Běžné celodřevěné skříňky v obývacím pokoji dneska již nejsou tolik v módě. Místo toho je nahradily doplňky, které skvěle zapadnou s plánovaným minimalistickým stylem. Pokud byste přeci jen potřebovali nějaký úložný prostor navíc, doporučujeme se soustředit na dřevěné regály nebo skříňky se skleněnými dveřmi, jež se mimo jiné dají využít také jako prostory, kam se při dlouhém večeru vydáme za lahodným drinkem. Skleněné varianty vtisknou do interiéru více světla, originality a v dobré kombinaci i více luxusu.

Zdali nevíte, kde s výběrem začít, doporučujeme podívat se na ověřené stránky. Pro vlastní představu, co by se vám mohlo zalíbit, přichází s širokou nabídkou například SCONTO nábytek

Speciály

Aktuality