Nejhezčí jarní výzdoba: Nechte se inspirovat velikonočními dekoracemi

Zase jednou po roce nám pomalu Velikonoce klepou na dveře a na nás je, budeme-li mít zájem, abychom jim podřídili domácí atmosféru. Vše se nese na nádechu harmonie, která vychází ze skvělého barevného sladění.

Jako všude jinde, i zde platí, že v jednoduchosti je síla. Místo toho, abychom si s něčím dělali hlavu, je lepší se držet pár zásadních pravidel. Jaro sice hýří barvami, avšak pro Velikonoce je nejvíce specifické žluté a zelené zbarvení.

Jaké rostliny se k nám tedy nejvíce hodí? Velmi oblíbené jsou narcisy, petrklíče či hyacinty. Lidé se kolikrát nebojí využít ani mechu, který slouží jako vhodný doplněk ke každé rostlince.

Velikonoce by se daly označit za dobu, v níž můžeme naplno projevit svého tvůrčího ducha. A tím nemyslíme přímo jenom kreslení vajíček, ale i kompletní interiérové dekorace. Do toho kromě kraslic spadá i ozdoba v podobě talířů, svíček a samozřejmě také prostírání.

Nejvýraznější na každé místnosti je stůl a na něm vhodné doplňky. Nejúspěšnější v takovém případě bývá pěkný tác (podnos) a na něm hustý mech, hyacinty a větvičky vrby.

K ozdobení vchodových dveří se pak nejčastěji využívají proutěné dekorace, k nimž lze pomocí lepidla přichytit různě barevné květy nebo vajíčka. Nejhezčí v daném sladění bývají věnce, ovšem můžeme si zkusit navrhnout i něco jiného.

Kdo je nápaditý může velikonoční atmosféře přidat na důrazu pomocí barevných skleniček, skořápek či dokonce figurek. Zdali máte dobrý základ, nemusíte se bát žádných experimentů.

Speciály

Aktuality