L'boule kombinuje elegantní vzhled a zdravotní výhody jógového míče

V posledních letech se rozmáhá vlna minimalismu v bydlení, není proto divu, že nadbytečné kusy nábytku již v dnešních domácnostech nenaleznete. Jedná se především o praktickou stránku věci, která napomáhá dnešní hektické době. Jednoduše řešeno, vše musí být rychle a snadno připraveno k údržbě, která nesmí zabrat více než pět minut. Jak ale interiér ozvláštnit tak, aby svou jednoduchostí nezapadnul do průměru? Designovými doplňky, které se v posledních letech těší stále větší popularitě - taburetem nebo tzv. pufem.

Ohlédneme-li se kousek do historie, zjistíme, že rozdíl mezi taburetem a pufem byl vcelku výrazný. Zatímco ten první měl hranatý tvar, u pufu šlo o kulatý či oválný design. Tato sedátka bez opěradla sloužila především ke krátkodobému posedu šlechtičen, proto je často najdeme v zámeckých komnatách. V dnešní době se již rozdíl mezi oběma artikly tolik neřeší, vše spadá do kategorie taburetů či podnožek, přičemž okouzlující oválná konstrukce je dodnes občas k nalezení pod slůvkem puf.

Proč si taburet pořídit? V prvé řadě se jedná o flexibilní posezení, které oceníte při příchodu většího počtu hostů. Vězte, že na židlích od jídelního stolu nikdo dlouho nevydrží, ale u taburetu budete počítat nenechavé ruce, které se budou chtít tohoto moderního sedátka zmocnit. Dalším využitím je rozhodně podložení nohou, při relaxaci na pohovce. Vyberte si z široké nabídky ten pravý do vašeho interiéru.

Fenomenální laskominu v podobě mandlové pusinky s vláčnou naplní zná dnes každý. Svou atraktivnost podtrhuje nespočtem barev a chutí, ve kterých ji můžeme v cukrárnách objevit. Možná vás překvapí, že slovo makaronka definuje i styl taburetů, které jsou posledním trendem francouzských domácností. Toto sedátko je vzhledově od populárního cukrátka téměř k nerozeznání. A stejně jako sladkou alternativu nalezneme i tato sedátka v nespočtu barev a provedení - s nožičkami, opěrátkem apod. Díky své velikosti vám tyto taburety nebudou nikde překážet, uplatníte je jako nastavení sedící části pohovky nebo jako praktickou podnožku při sledování televize.


Máte rádi přírodní materiály? Holdujete si ve vlastnoručně vyrobených věcech a svou domácnost ladíte do eco stylu? V tom případě vás zaujme pletený puf, jež může být jednak pestrou dominantou místnosti, na straně druhé však jenom občasně využívanou podnožkou, která do okolního interiéru nenuceně zapadne. Výběr barvy i zpracování může být zcela na vaší představivosti, šikovné hospodyňky si pletený model dokáží hravě za pár večerů uplést či uháčkovat samy.

Speciály

Aktuality